fbpx

Opći uvjeti poslovanja

Opći uvjeti poslovanja vrijede za registrirane korisnike

Internet stranice www.blukids.hr su u vlasništvu društva D&A d.o.o.

Registrirani korisnik (u daljnjem tekstu Registrirani korisnik) može postati svaka osoba koja je potpuno poslovno sposobna i koja prihvaća uvjete poslovanja D&A d.o.o.

Prilikom prve kupnje od kupca se traži da popuni polja potrebna za registraciju istinitim podacima. Prihvaćanje općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje svojom registracijom čime postaje Registrirani korisnik.

Registrirani korisnik može pregledavati sve svoje narudžbe u arhivi narudžbi, pratiti tijek narudžbe, mijenjati svoje korisničke podatke i koristiti pogodnosti mogućih kupona sa popustima. Registrirani korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje korisničke lozinke i povremeno ju mijenjati.

D&A d.o.o. ne odgovara za slučajeve zlouporabe korisničke lozinke, ali će odmah nakon što korisnik javi o vjerojatnoj zlouporabi odgovarajuće postupiti.

D&A d.o.o. se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.

Registrirani korisnik ima pravo kupovati proizvode na stranicama www.blukids.hr i koristiti ih u dobroj vjeri i namjeri.

D&A d.o.o. zadržava pravo promjene općih uvjeta poslovanja i korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu u trenutku objave, o čemu će korisnik biti obaviješten e-mailom. Smatra se da je pristupanjem stranicama korisnik upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje.

D&A d.o.o. nastoje da informacije o svim proizvodima na internet stranicama www.blukids.hr budu točne i ažurne, ali se ograđuje od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama.

D&A d.o.o. ne preuzima odgovornost niti krivnju za bilo kakve pogreške ili propuste u sadržaju na ovim internet stranicama, kao ni za točnost objavljenih informacija, odnosno nije odgovaran za povremeno nefunkcioniranje stranica ili dijelova. Fotografije i prikazi na ovim stranicama i stranicama partnera ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda.

Narudžba

Svaki registrirani korisnik može kupovati proizvode iz ponude prikazane na internetskim stranicama www.blukids.hr. Kupoprodajni ugovor između registriranog korisnika i D&A d.o.o. postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje RH.

D&A d.o.o. se obvezuje isporučiti sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. U slučaju nemogućnosti isporuke, D&A d.o.o. će kontaktirati korisnika i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda, dok će ostali dostupni proizvodi biti isporučeni. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda D&A d.o.o. će izvršiti povrat novčanih sredstava.

Cijene proizvoda i dostava

Sve navedene cijene izražene su u Hrvatskim kunama i sadrže obračunatu zakonski propisanu stopu PDV-a.

Cijene za specijalne proizvode, proizvode na akciji, sniženja, te druge popuste vrijede do isteka roka koji može, ali i ne mora biti naveden na samoj stranici, do isteka zaliha ili do roka koji D&A d.o.o. sam odluči da će trajati, bez obavijesti na web stranicama.

U pojedinačne cijene proizvoda nisu uračunati troškovi dostave koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja, te dodani ukupnom iznosu narudžbe.

Dostava

Dostava se obavlja u roku (1-21 dan ovisno o proizvodu) od obavljene narudžbe uz opciju plaćanja pouzećem. Narudžbe zaprimljene tijekom neradnih dana šalju se prvi sljedeći radni dan, ovisno o proizvodu.

Dostava unutar Hrvatske iznosi 25,00 Kn.
Dostava za sve narudžbe dvaju ili više artikala je besplatna, što je jasno naznačeno prilikom kupnje.

Načini plaćanja

Naručene proizvode korisnik može platiti gotovinom kod preuzimanja robe. Korisnik plaća gotovinom kompletan iznos kod preuzimanja robe ( dostavljaču ili u poslovnici kurirske službe).

Reklamacije

Koliki je vremenski rok za zamjenu ili povrat?
Od dijela ili kompletne narudžbe na internetskoj stranici www.blukids.hr možete odustati u bilo kojem trenutku, ako nas o tome obavijestite (e-mail porukom) na info@blukids.hr

U skladu sa zakonom RH možete odustati od kompletne ili dijela narudžbe i do 14 dana od dana preuzimanja paketa.

Ako nas u tom razdoblju obavijestite pismeno (na naš e-mail: info@blukids.hr) o vašem odustajanju od dijela ili cijele narudžbe, te ukoliko nam vratite, o vašem trošku isporučene proizvode u naše sjedište, mi ćemo vam vratiti vašu uplatu za proizvode koje ste nam vratili.
Proizvodi moraju biti neoštećeni i originalno zapakirani, ne smiju biti korišteni te moraju biti kompletni, u stanju kao kod preuzimanja pošiljke. Uz to moraju biti popraćeni originalnim dokumentima o kupnji (dostavnica, račun).

Povrat uplaćenih novčanih sredstava za vraćene proizvode, ukoliko ste se pridržavali svih gore navedenih uputa, izvršiti ćemo doznakom na vaš račun u roku od 15 dana od primitka uredno vraćenih proizvoda.

Ukoliko pronađete odgovarajuću zamjenu za proizvod koji želite vratiti, zamjenski proizvod bit će vam isporučen u roku od 15 dana od primitka uredno vraćenih proizvoda. Možete zahtjevati i zamjenu veličine.

Kako mogu napraviti zamjenu ili povrat?
U našoj Blukids trgovini, Giardini 11, 52100 Pula ili putem Overseasa.
Putem Blukids.hr: provjerite opcije koje imamo i slijedite korake navedene na „Moj račun > Narudžbe i povrati > Zamjena ili povrat”.
Kako biste mogli podnijeti zahtjev za zamjenom putem interneta potrebno je ostvariti kupnju kao registrirani korisnik.

Mogu li zadržati izvorni proizvod nakon traženja zamjene?
Ne. U slučaju da prođe 14 dana od zahtijevanja zamjene, a da nismo primili izvorne proizvode, naplatit će vam se trošak putem izvornog načina plaćanja.

Nakon ostvarenja zamjene, mogu li vratiti novi proizvod?
Da. Imate mjesec dana od dana nove potvrde slanja.

Online rješavanje sporova

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.

Zaštita privatnosti

Čuvanje podataka korisnika na web stranicama www.blukids.hr

Od dijela ili kompletne narudžbe na internet stranicama www.blukids.hr možete odustati u bilo kojem trenutku, ako nas o tome obavijestite (e-mail porukom, ili pismenom obavijesti putem faksa.)

U skladu sa zakonom RH možete odustati od kompletne ili dijela narudžbe i do 7 dana od dana preuzimanja paketa.

Ako nas u tom razdoblju obavijestite pismeno (na naš e-mail: info@blukids.hr, ili fax broj: 052/218-163) o vašem odustajanju od dijela ili cijele narudžbe, te ukoliko nam vratite, o vašem trošku isporučene proizvode u naše sjedište, mi ćemo vam vratiti vašu uplatu za proizvode koje ste nam vratili.

Proizvodi moraju biti u neoštećenoj originalnoj ambalaži, originalno zapakirani, ne smiju biti korišteni, te moraju biti kompletni, u stanju kao kod preuzimanja pošiljke. Uz to moraju biti popraćeni originalnim dokumentima o kupnji (dostavnica, račun).

Proizvode nam nikako ne vraćajte pouzećem!

Ovo pravo povrata proizvoda se ne odnosi na artikle koji su otvarani.

Povrat uplaćenih novčanih sredstava za vraćene proizvode, ukoliko ste se pridržavali svih gore navedenih uputa, izvršiti ćemo doznakom na vaš račun u roku od 15 dana od primitka uredno vraćenih proizvoda.

Ne možemo, na žalost, prihvatiti jednostrani raskid ugovora o kupnji ukoliko se ne biste pridržavali prethodno navedenih uvjeta. U tom slučaju bi vam vraćene proizvode ponovno dostavili na vaš trošak.

Zadržavamo pravo odustajanja od prodaje odn. poništenja dijela ili cijele narudžbe, uz pismenu obavijest kupcu, u slijedećim slučajevima:

– kada bi se naručeni proizvod prestao proizvoditi ili prodavati;

– kada bi došlo do značajnih promjena uvjeta dobave;

U slučaju odustajanja od prodaje nastojat ćemo u dogovoru s kupcem pronaći optimalno rješenje za proizvode koje ne možemo dobaviti, a u slučaju nemogućnosti isporuke dijela ili cijele narudžbe, izvršit će se povrat eventualno uplaćenih sredstava, u skladu sa zakonom.

Dodatne napomene

Trgovina Blukids u Puli je kao franšiza u vlasništvu tvrtke D&A d.o.o. S obzirom na to da je D&A d.o.o. dugogodišnji obiteljski posao, stručnost osoblja i kvaliteta proizvoda su zajamčene.

D&A d.o.o. zadržava pravo trenutno s popisa korisnika brisati one korisnike koji bi kršili ova pravila i uvjete ili na neki drugi način usporavali ili ometali rad stranica te poduzeti odgovarajuće mjere protiv takvih korisnika.

D&A d.o.o. ne odgovara za bilo kakvu štetu koja bi mogla nastati radi prekida dostupnosti ili grešaka u djelovanju web stranica.

Uvjeti i odnosi između korisnika i društva D&A d.o.o. podliježu zakonima Republike Hrvatske. U slučaju spora, stranke će pokušati spor riješiti mirnim putem, a ukoliko to nije moguće, nadležan je sud u Puli.

D&A d.o.o. je društvo s ograničenom odgovornošću za izradu naočala i trgovinu.

Sjedište: 52100 Pula, Galižanski odvojak 6.
Upisano u Trgovački sud u Rijeci – Stalna služba u Pazinu pod brojem MRS 040093498

OIB 66391023733

Žiro račun: HR 1724840081102203574 otvoren kod Raiffeisen banke Austrija d.d. Zagreb.
Temeljni kapital društva od 2014.godine 2420000,00 uplaćen u cijelosti.

Član uprave i društva i ujedno i direktor društva Alem Softić.

Članovi društva: Sead Softić, Ifeta Softić, Dino Softić

Datum osnivanja 20.11.1992.

Adresa prodajnog mjesta:

Giardini 11
52100,Pula
Hrvatska

(052) 635 676
info@blukids.hr